Wie zijn wij?

Mijn naam is Christa Aarnink. Op mijn tiende verjaardag heb ik mijn eerste eigen pony gekregen en vanaf dat moment hebben er altijd wel paarden door mijn leven gestapt.
Toen we in 2003 op “Seybelt” gingen wonen kwam het bezit van een eigen paard weer tot de mogelijkheden en is Hurby bij ons gekomen als rijpaard voor onze oudste dochter en daar is in 2012 Napoleon bijgekomen voor onze jongste dochter.

In de loop van de tijd zijn hier nog Seppie, Dao en Luna bijgekomen.  Zij vormen samen met Xenia, een goedmoedige poolse koudbloed een kudde.
Op ons erf staan twee huizen, we wonen zelf in de oorspronkelijke boerderij en het tweede huis is een kleine groepsaccommodatie voor 18 personen.
In 2013 heb ik een opleiding paardentaal gevolgd met aansluitend een opleiding tot paardencoach.
Op het erf is een rijbak aanwezig en verschillende paddocks om in alle rust en privacy een coachsessie te houden. Ook het coachen in de wei met de kudde om ons heen is mogelijk.

De coaches.

Hurby (KWPN) en Napoleon (Deutsche Reitpony) hebben ons allebei in 2020 verlaten, op respectabele leeftijd van 31 jaar en 24 jaar. Het zijn de paarden waarmee ik de eerste stappen in coachingsland heb gezet en ik heb zoveel van ze geleerd!

Nu genieten Electra en Marenga van de fijne inloopstal en weide van de twee oude mannen en mogen zij daar hun oude dag doorbrengen.

De andere  paarden lopen samen in een kudde en kunnen alle worden ingezet voor coaching. Soms werken we in de wei, tussen de paarden, of we maken gebruik van de rijbak of de roundpen.

De kudde bestaat uit twee merries: Xenia, poolse koudbloed, een stevige koelbloedige dame en Luna, Freiberger merrie, ook stevig, rond en een sensitief paardje

De mannen (ruinen) in de kudde zijn:  Sep, onze boef… Snel, aanhankelijk en behoefte aan duidelijke grenzen en Dao, Rocky Mountain Horse, zacht, flegmatiek en een grote verbinder. In augustus 2020 zijn daar bijgekomen, Razzle Dazzle, ook een RMH en evenbeeld van Dao en de zachte goedmoedige Diego, een Paso Peruano.

In de ponywei lopen Daffy,  kruising Welsh-pony en Kvika, de ijslander. Hier is in november de jongste aanwinst Summer (American Paint) bijgekomen, een ondernemend, nieuwsgierig en heel lief veulen.

Het is ook mogelijk om te coachen met onze ezels, Jut en Jul. Deze sessies zullen niet in een roundpen zijn maar gewoon in de wei, met de ezels om ons heen.

Van Lola, het kleinste paardje op ons erf (mini-shetlander) hebben we helaas in december 2019 afscheid moeten nemen en in april 2020 is helaas ook ons jongste ezeltje Jeetje aan koliek overleden.