Wie zijn wij?

Mijn naam is Christa Aarnink. Op mijn tiende verjaardag heb ik mijn eerste eigen pony gekregen en vanaf dat moment hebben er altijd wel paarden door mijn leven gestapt.
Toen we in 2003 op “Seybelt” gingen wonen kwam het bezit van een eigen paard weer tot de mogelijkheden en is Hurby bij ons gekomen als rijpaard voor onze oudste dochter en daar is in 2012 Napoleon bijgekomen voor onze jongste dochter. In de loop van de tijd zijn hier nog Seppie, Dao en Luna bijgekomen. Ook de pensionpaarden Xenia en Bonnie zijn in te zetten voor de coaching.
Op ons erf staan twee huizen, we wonen zelf in de oorspronkelijke boerderij en het tweede huis is een kleine groepsaccommodatie voor 15 personen.
In 2013 heb ik een opleiding paardentaal gevolgd met aansluitend een opleiding tot paardencoach.
Op het erf is een rijbak aanwezig en een kleine paddock om in alle rust en privacy een coachsessie te houden.

De coaches.

Hurby (KWPN) en Napoleon zijn de oudste paarden en genieten van hun pensioen in een aparte wei met paddock en inloopstal. Als coachpaard word Napoleon, een zachtaardige Duitse Reitpony, nog regelmatig ingezet en hij word ook nog regelmatig bereden.

De andere vijf paarden lopen samen in een kudde en kunnen alle worden ingezet voor coaching. Soms werken we in de wei, tussen de paarden, of we maken gebruik van de rijbak of de roundpen.

De kudde bestaat uit drie merries: Xenia, poolse koudbloed, een stevige koelbloedige dame. Luna, Freiberger merrie, ook stevig, rond en een sensitief paardje en Bonnie, schimmelmerrie, zachtaardig en onverstoorbaar.

De mannen (ruinen) in de kudde zijn:  Sep, onze boef… Snel, aanhankelijk en behoefte aan duidelijke grenzen en Dao, Rocky Mountain Horse, zacht, flegmatiek en een grote verbinder.

Lola is het kleinste paardje op ons erf (mini-shetlander) en Daffy is haar maatje.

Het is ook mogelijk om te coachen met onze kleine ezelkudde van drie merries, Jut, Jul en Jeetje. Deze sessies zullen niet in een roundpen zijn maar gewoon in de wei, met de ezels om ons heen.