Individuele coaching

Een individuele sessie paardencoaching of spiegelen met paarden duurt ongeveer anderhalf uur. Dit kan korter of langer zijn. Voor de deelnemer met het paard in de ring gaat is er een kort gesprek met uitleg en een korte intake over je vraag of thema.
Ook zonder concrete vraag of thema is het heel goed mogelijk om een coaching met paarden te volgen. Daarna gaat de deelnemer evt. met een eenvoudige opdracht de ring in en volgt aan de hand van het gedrag van het paard en de deelnemer een coachgesprek. Voor het slagen van het gesprek of het krijgen van inzicht is het niet belangrijk of de opdracht slaagt, er is geen goed of fout binnen het paardencoachen. Het paard is immers ook zonder oordeel.

Zowel het paard als de deelnemer is tijdens de sessie altijd vrij in hun beweging, er wordt gewerkt vanaf de grond. Bij paardencoaching gaat het om het coachen en trainen van mensen. Paarden worden ingezet als middel of metafoor. Ervaring met paarden of paardrijden is niet nodig. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard uitgevoerd.